Ga naar de inhoud
GWL Hoogstamfruitbomen

GWL Hoogstamfruitbomen

Ruim 60 fruitbomen op het GWL terrein in het Westerpark

  • GWL Hoogstamfruitbomen
  • Nieuws
  • Plattegrond en soortenlijst
  • Eerste bomen 25 maart 1998
  • Fruitboom planten
  • In bloesem
  • Snoeien
  • Hoe snoei je?
  • Uitdunnen
  • Mest geven
  • Plukken en bakken
  • Appeltaarten en stoofperen
  • Recepten
  • Valfruit
  • Links naar websites
  • Wil jij helpen?
  • Contact
  • Toggle zoekformulier

Appel allergie

Geplaatst op 25 augustus 20189 augustus 2021 Door Michel

Je zult maar een allergische reactie krijgen bij het eten van een appel. Bijvoorbeeld blaasjes in je mond, jeuk in je keel of, erger nog, huiduitslag. In de Volkskrant stond dit artikel, met een uitleg.

In appels zitten bepaalde eiwitten, die deze allergie kunnen veroorzaken. De allergie lijkt op hooikoorts en de meest voorkomende vorm is een kruisallergie tussen berkenpollen en appels. Ook de combinatie van appels met kersen, abrikozen en perziken, ofwel steenvruchten allergie, komt voor.

Gelukkig kunnen mensen met zo’n allergie wel warm gemaakte appels kunnen eten. Dus zie je een GWL bewoner een extra stuk appeltaart eten, vraag dan eens of dat ter compensatie is van een appel allergie.

Divers

Berichtnavigatie

Vorig bericht: Hoogstamfruitbomen 20 jaar oud
Volgend bericht: Opnieuw slecht fruitjaar

Zoeken

Recente berichten

  • Fruitbomen snoeidag met feestelijke start 1 april 2023
  • Een grote fruitopbrengst is niet het belangrijkste… 1 april 2023
  • Taart en ijsjes bij 25 jaar fruitbomengroep 17 september 2022
  • Appeltaart en ijs op 17 september 1 september 2022
  • De nieuwe bomen zijn geplant 22 april 2022
  • Veel nieuwe vrijwilligers bij snoeibeurt 9 april 2022
  • De nieuwe bomen komen er aan 15 februari 2022
  • Basiscursus fruitbomen snoeien 5 februari 2022
  • Snoeien was weer hard nodig 20 november 2021
  • Verslag pluk en bak dag 18 september 2021

Archief

Copyright © 2023 GWL Hoogstamfruitbomen.

Aangedreven door PressBook WordPress thema